Experter på digital marknadsföring

  • Certifierad digital marknadsföring

  • SEO, SEM, SMM, E-post, foto och video – allt du behöver, på samma plats

  • Skräddarsydda lösningar efter ditt företags behov

Vad kan vi göra för er?

Våra tjänster

Jakobsson Addemotion är en reklambyrå som tar ett helhetsgrepp om din kommunikation. Vi hjälper er med strategier, kampanjer, hemsida och tar hand om ditt varumärke i den digitala världen.

SEM Google Ads

Sökmotormarknadsföring, SEM, är ett effektivt verktyg för att driva trafik till din hemsida. Ett gediget SEO-arbete lägger grunden för en bra position i sökmotorernas sökträfflistor – men genom att använda sökordsannonsering i Google Ads (tidigare Adwords) och Bing Ads och fokusera på dina kunders specifika sökord och fraser säkrar du en plats i toppen.

Utifrån en konkurrent- och sökordsanalys tar vi fram en plan för hur just din hemsida ska få bäst resultat för din budget, sätter igång kampanjerna och justerar dem för att uppnå dina mål. Sökordsannonseringen är väldig mätbar och visar tydligt vad som fungerar, eller inte.

Att annonsera i Googles displaynätverk är ett bra komplement till sökordsannonseringen. Displayannonser består av banners innehållande bild, text och/eller rörligt material som visas som reklam på webbplatser och i appar. Oftast används displayannonser för remarketing, d v s annonser som visas för personer som besökt din hemsida eller tidigare sökt på ord som du annonserar mot.

Vi är certifierade i Google Ads och hjälper dig hela vägen från strategi till resultatanalys.

SMM – annonsera på Facebook, Instagram och LinkedIn

Social media marketing, SMM, handlar om att nyttja sociala nätverk i din marknadsföring för att driva trafik till din hemsida eller ditt sociala mediekonto, exempelvis på Facebook, Instagram, LinkedIn eller YouTube. Sociala medier utgör en direkt kommunikationskanal med dina kunder och ger möjlighet att skapa en tydlig personlighet till ditt varumärke.

Nyckeln till framgång i sociala medier är att nå ut med rätt innehåll, content, till din målgrupp. Genom att skapa engagemang för dina inlägg når de en större andel av din målgrupp, helt organiskt. Men du behöver också annonsera eller sponsra inlägg för att få räckvidd, för även om du har tusentals följare får bara några få procent av dem upp dina inlägg i sitt flöde.

Att annonsera i sociala medier ger dig också unika möjligheter att ringa in din målgrupp för att skapa riktade erbjudanden. På Facebook och Instagram kan du till exempel välja ut personer som fyller år den kommande månaden, har ett specialintresse och använder en viss mobiltelefon. Du kan också skapa målgrupper med personer som liknar dina befintliga kunder eller använda en Facebook pixel för remarketing. Vem vill du nå?

Film & foto

Bilden är en enormt viktig del i den digitala marknadsföringen, som bekant säger en bild mer än tusen ord. Men det gäller att väcka intresse direkt – enligt Facebook har du 1,7 sekunder på dig att fånga någons uppmärksamhet i deras flöde. Att överraska är bra men att väcka känslor är ännu bättre. Se till att ge rätt bild av ditt företag på hemsidan, i annonser och sociala medier.

Vi har lång erfarenhet av att berätta i bild, stilla såväl som rörlig. Vår fotograf Mickael Tannus är prisbelönt för sina bröllopsfotografier som verkligen är något utöver de vanliga, men hans skicklighet och särprägel är tydlig oavsett motiv och situation. Porträtt, produkter, miljöer eller maträtter: Micke ser till att allt lyfts fram från sin bästa sida.

De första fem sekunderna i en video är avgörande så tänk på vad du visar först. Skippa loggan och satsa på att göra avsändaren glasklar i budskapet. Berätta rakt, effektivt och med hjärtat i fokus. Ett skratt, en svordom, en tår – känslor engagerar och får människor att agera. Vilka känslor vill du ladda ditt varumärke med?

Din hemsida behöver synas högt upp på Googles sökträfflista för att få klick. Allra helst som en så kallad organisk sökträff eftersom många aktivt väljer klicka på en sådan framför en länk som är annonsmärkt. Men för att få en topposition krävs det att man arbetar med SEO, sökmotoroptimering.

Det handlar om att göra din hemsida så relevant och användarvänlig som möjligt, det gynnar dig både hos sökmotorerna och gentemot din kund. Vi gör tekniska åtgärder som hjälper sökmotorn att tolka och indexera hemsidan, som dessutom behöver vara blixtsnabb att ladda och fungera felfritt i mobilen. Vi hjälper dig också att förbättra innehållet på din hemsida, exempelvis genom att justera rubriker och texter för att bättre matcha dina kunders sökord och fraser – vilka vi kartlägger genom en grundlig sökordsanalys.

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete, effekten märks sällan direkt eftersom sökmotorn behöver tid att upptäcka alla förbättringar. Dessutom behöver hemsidan kontinuerligt uppdateras för att behålla sin position i träfflistan.

E-postmarknadsföring

I Sverige använder 92 % av alla internetanvändare e-post och att uppge sin e-postadress upplevs av många mindre känsligt än att lämna ifrån sig namn eller telefonnummer. Nyttja det!
Rätt utförd är e-postmarknadsföring effektiv och lönsam: den når rätt personer, kostnaden är låg och resultatet är enkel att mäta ner i minsta detalj.

Men för att lyckas måste ditt meddelande innehålla något som mottagaren tycker är värdefullt. Du måste också försäkra dig om att ditt mail är välkommet, annars kan det få totalt motsatt effekt och ditt varumärke tappar värde. Du vill ju inte få din e-postadress spam-markerad och bortfiltrerad.

Vi hjälper dig med din e-postmarknadsföring: skapar kampanjerna som gör att dina kunder tecknar sig för dina utskick, gör attraktiva utskick med dina erbjudanden som länkas till din hemsida eller unika landningssidor som ger dig utförlig information om dina kunders intressen, och vi analyserar och rapporterar resultaten löpande för att ditt nästa e-postutskick ska bli ännu bättre.

Varje dag sker miljontals sökningar efter produkter och tjänster på nätet. Se till att dina kunder hittar dig.

  • Får du tillräckligt många besökare till din hemsida och dina sociala kanaler?

  • Vill du att din hemsida ska rankas högt i sökmotorer som Google och Bing?

  • Vet du hur dina konkurrenter använder digital marknadsföring för att få fler kunder och tjäna mer pengar?

Kontakta oss idag.

Jakobsson Addemotion
Kullagatan 3
252 20 Helsingborg

+46 42 400 14 01

info@jakadd.se